Programma's en activiteiten


garden blossom Om tot rust te komen en van de omgeving rond Colomba le roc te genieten is een minimum van drie nachten aan te raden. Maar wij denken dat een verblijf van een week ideaal zou zijn.

Aangezien wij een klein retraite huis zijn willen wij graag, voor zover mogelijk, uw verblijf aanpassen aan uw wensen. Zo bent u natuurlijk vrij om alleen van onze faciliteiten gebruik te maken zonder met de aangeboden activiteiten mee te doen.

Wij vragen echter wel van onze gasten dat ze de tijden van gebed en stilte respecteren.


Ritme van de Dag

bread Ontbijt: 7.00 uur–9.00 uur (Self service)
Ochtend gebed: 9.30 uur
Ochtend: tijd voor persoonlijk gebed, meditaties, werken of een eigen activiteit
Lunch: 13.00 uur
Tijd voor stilte: 14.00 uur-16.00 uur
Middag: tijd voor persoonlijk gebed, meditaties, geestelijke begeleiding ,werken of een eigen activiteit
Avond maaltijd 19.00 uur (van oktober t/m april )
20.00 uur (van Mei t/m September)
Avond gebed: 21.30 uur
Stilte van 23.00 uur tot 7.00 uur


sun flower  
Retraites

Een retraite biedt u de gelegenheid om tot bezinning te komen, na te denken over uw levens weg en op een meer gerichte manier met God te wandelen. Maar een retraite is ook bedoeld om uit te rusten, nieuwe energie te putten en innerlijke vrede te vinden. Ieder doet dit op zijn of haar eigen manier.


netting Echter, om onze gasten bij deze persoonlijke tocht te helpen hebben wij verschillende meditatieve “tuinen” in ons bos aangelegd. Ieder plekje is geinspireerd door een bijbel text, en mocht u dat willen dan is er een flyer beschikbaar die hierover uitleg biedt.

Maar misschien wilt u liever uw eigen interpretatie aan dit kleine stukje schepping geven, en op uw manier van de stilte en de natuur genieten en dat mag natuurlijk ook. Indien gewenst kan Joanne u geestelijk begelijden. Dit kan in het Nederlands Frans of Engels.


stone retreat In onze nostalgische woonwagen liggen kant en klare meditaties evenals teken en ander handwerk materiaal dat u bij het mediteren kan helpen.

Wij organiseren ook thema retraites die bijbelse thema's verbinden met het dagelijkse leven in de Lot plaatselijke (denk bvb aan thema's als “de Wijnrank” of “de Goede Herder”.)


Jacobspad

pilgrim shell Uw verblijf op Colomba le Roc kan gecombineerd worden met een of meer dagen lopen op de Jakobsweg van le Puy en Velay naar Compostella. Deze eeuwenoude pelgrimsroute loopt namelijk door Montcuq een dorp op 6 kilometer afstand van Colomba le Roc.

Voor diegenen van u die de hele route willen lopen is Colomba le Roc een ideale stop om een paar dagen uit te rusten en tijd te nemen voor bezinning en om het eerste gedeelte van uw pelgrimstocht op u in te laten werken .

Voor meer informatie email ons naar: info@colomba-le-roc.org


Programma's voor 2021

cloth and seat Een reis door Stille week: 31 maart- 5 april 2021 (325 Euro p/p; met korting indien u een kamer deelt)

Tijdens deze retraite volgen wij Christus op zijn weg naar Golgota. We zullen o.a. samen het laatste avondmaal delen, de kruisweg lopen, en in stilte wachten tot we samen de Opstanding kunnen vieren.


flowering plant Kijk naar de lelies in het veld: 30 April – 3 Mei 2021 (280 Euro p/p; met korting indien u een kamer deelt)
God ontmoeten in zijn schepping, daar gaat deze retraite om, wandelen in de natuur, prachtige wilde bloemen ontdekken en genieten van het zingen van de vogels, en wie weet misschien heeft u geluk en ziet u een ree of een everzwijn .
Behalve wanneer het gaat om gebed, meditatie of andere uitleg is dit een stilte retraite.

NB: Dit jaar zijn deze beide retraites in het Engels tenzei u een groepsboeking wilt maken
Voor meer informatie email ons naar: info@colomba-le-roc.org


Startpagina | Retreat achtergrond | Programma's | Gast faciliteiten | Contact & Locatie | Fhotoalbum | Flora fauna | Engelstalige website | Franstalige website© Copyright Colomba le Roc   Designed by I-Net Support   Last update - June 2020   Date accessed -